ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Αρτάκη: Έγδυσαν εργοστάσιο μονωτικών υλικών!


                                                                     
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑΚΗ

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών από ανενεργό εργοστάσιο παραγωγής μονωτικών υλικών, σε περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

Συνελήφθησαν, χθες (10-10-2016) μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Νέας Αρτάκης και των Ψαχνών Ευβοίας, πέντε (5) μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ένας 21χρονος Αρτακιανός και μία 18χρονη.

Επιπλέον, συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας παλαιών σιδήρων (scrap), σε περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας, το τελευταίο δεκαήμερο, είχαν παραβιάσει δύο φορές το ανωτέρω εργοστάσιο και είχαν προβεί στην αφαίρεση πλήθους μεταλλικών και άλλων αντικειμένων, καθώς και μηχανημάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (200.000) ευρώ.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο εκ των συλληφθέντων (29χρονο και 24χρονο) στην προαναφερόμενη επιχείρηση και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό της, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν νομότυπα.

Στο πλαίσιο άμεσων και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη των κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους,  είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την αφαίρεση μεταλλικών αντικειμένων (χαλκού - σιδήρου - αλουμινίου), καθώς και διαφόρων μηχανημάτων, από εργοστάσια και αποθήκες της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αρτάκης και του Βατώντα Ευβοίας.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της σπείρας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος και ο 29χρονος, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων και άλλων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.  

πηγη:  www.evianews.com