ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2016 στη Χαλκίδα

5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
                                          5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
Με αρκετό κόσμο να έχει κατακλύσει από νωρίς την παραλία της Χαλκίδας, παρά το ψιλόβροχο και το κρύο, εορτάσθηκε στη Χαλκίδα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
Σαν σήμερα πριν 76 χρόνια η Ελλάδα είπε το ιστορικό ΟΧΙ στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.



Στην παρέλαση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου (ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης), ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, ο βουλευτής Ευβοίας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάνος Μπαλογιάννης, Σωτήρης Ανυφαντής, Έλενα Βάκα, Ιωάννα Δαριβέρη και Γιάννης Μπάκας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας Γιώργος Γιαννούκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Ηλίας Μπουρμάς κ.α., τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.


Για άλλη μια χρονιά την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, ακολούθησαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Χαλκίδας, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τα σχολεία των Α.Μ.Ε.Α, τα οποία καταχειροκροτήθηκαν, καθώς και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Χαλκίδας.


Τέλος, για ακόμα μία χρονιά παρέλασε ο στρατός ενώ κατά τη διάρκεια της παρέλασης του αγήματος της Σχολής Πεζικού τον ουρανό της Χαλκίδας «έσκιζαν» τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη.



Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες της παρέλασης στη Χαλκίδα.

Κορίνα Γιαννάκη για το eviaportal.gr: