ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Γέμισε τρακτέρ η Χαλκίδα! (Εικόνες)

 

Μεγάλη κινητοποίηση αγροτών πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα.

Συμμετείχαν αγροτοκτηνοτρόφοι και οι σύλλογοί τους από το Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας, από το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, από το Ληλάντιο πεδίο και αλλού.
Πρώτος σταθμός της κινητοποίησης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα. 

Στη συνέχεια το κομβόι των τρακτέρ και άλλων οχημάτων κατευθύνθηκε στην Υψηλή Γέφυρα όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικός της αποκλεισμός. 



Τα μπλόκα των αγροτών στην Εύβοια

Σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο στη θέση Παλιουριά, σημειώνουν:
Δε θα τους αφήσουμε να μας “στραγγίσουν” και να τσακίσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!
Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που αποτελεί λαιμητόμο για όλους προβλέπει για τους αγρότες σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη από 7% που είναι σήμερα στο 20% το 2019.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα άλλα χαράτσια που επιβάλλονται στους αγρότες (πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ, φορολογία από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 26% και 100% προκαταβολή του φόρου για την επόμενη χρονιά, ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κ.ά.), γίνεται φανερό ότι πολύ περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και θα μείνουν χωρίς ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, αφού το 38% των αγροτών δεν μπορεί να καταβάλλει ούτε τις σημερινές εισφορές που είναι πολύ χαμηλότερες.

πηγη: http://www.evianews.gr/