ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ


                                                               

Η εκκλησία αγαπητοί μου είναι μία μεγάλη αγκαλιά, με κεφαλή Τον Χριστό μας, μια όμορφη σύναξη του λαού του Θεού. 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μία δύσκολη για μερικούς πραγματικότητα με απαγορεύσεις. Η Ορθοδοξία είναι η ζωή και η αλήθεια, είναι η αγάπη, είναι η σωτηρία και η χαρά. Πολλές φορές ακούμε για το τι κάνει η εκκλησία, και δεν ακούμε  πια είναι η ουσία της.

Η εκκλησία είναι θεμελιωμένη με το αίμα του Χριστού μας, και των Αγίων μαρτύρων μας. Είναι ένα δυνατό θεμέλιο, που δεν φοβάται κανένα δυνατό σεισμό, ή ακόμη και διώκτη.     


Εκκλησία είναι το Άγιον Πνεύμα, που αγιάζει και δυναμώνει  όλο τον θεσμό.  Είναι το Άγιον Πνεύμα που συνεχώς αγρυπνεί, εμπνέει, ασφαλίζει, φυλάει, και ενισχύει τους πιστούς, κλήρο και λαό. 

Με την ταπεινή και θερμή προσευχή των πιστών ενώνεται τη γη με τον ουρανό και δεν αφήνει τον άνθρωπο να λοξοδρομήσει να απογοητευθεί, να μελαγχολήσει, να φοβηθεί .

Η προσευχή δεν είναι μία ιδιωτική πράξη, μία ατομιστική ενέργεια.  Όταν κάποιος προσεύχεται ταπεινά, γίνεται ένα με τον Χριστό και με όλα τα μέλη της εκκλησίας. Αυτό δεν τον αφήνει να έχει την ανιαρή και κουραστική μοναξιά. 


Το κήρυγμα της εκκλησίας, ο λόγος Θεού, έρχεται να ενώσει Θεό και άνθρωπο. Το κήρυγμα της εκκλησίας ανθίζει μέσα από προσευχή, αγάπη, και ακλόνητη πίστη, έτσι ώστε να γίνει η αγαλλίαση, το φάρμακο, η πηγή της ζωής και της ζεστασιάς της ψυχής, στον άνθρωπο που αναζητά τον Θεό.

 Η εκκλησία αγαπητοί μου προσεύχεται, αγωνιά, για τη σωτηρία των ψυχών και των σωμάτων. Ο σκοπός της δεν είναι να μαζέψει οπαδούς, που θα ανάψουν ένα κερί και θα καθίσουν στο στασίδι, αλλά ανθρώπινες ψυχές, που να νιώθουν να έχουν την αγία αγάπη, την  ταπείνωση την προσευχή. 


Ο σκοπός της είναι να απαλύνει την ψυχή, και να σβήσει από μέσα της κάθε τι που την κατατρώει και την αποδυναμώνει.

Ο άνθρωπος που είναι Ορθόδοξος δεν μπορεί να μισεί κανένα. 


Αντιθέτως να μοιράζει αγάπη, και να καταπραΰνει τον πόνο.

Η Χριστιανική αγάπη πρέπει να είναι πάντα θυσιαστική και όχι υποκριτική. Πρέπει να είναι αγνή και χωρίς ανταλλάγματα. Ποτέ δεν είναι αργά να συναντήσουμε την ουσία της Εκκλησίας να γνωρίσουμε την χάρη της που χαρίζει απλόχερα την αγάπη με οδηγό και συμπαραστάτη τον Κύριό μας, Τον Ιησού Χριστό μας.